Skip to main content

Dr.Ulviye Akın

Evliyim ve iki çocuk annesiyim. Marmara Üniversitesi’nde linguistik (dil), okuma ve yazma öğretimi teknikleri ve pedagoji alanındaki genel bilgim ile öğrenme problemleri konusundaki stratejik öğretim bilgilerini sentezleyerek çalışmalarıma devam etmekteyim.

Amerika Birleşik Devletleri’nde devlet bursu ile atandığım üniversitede Türkoloji kürsüsünü kurarak Amerikalı öğrencilere Türkçe okuma ve yazma dersleri verdim. Bu süreçte Fulbright bursuyla Mercyhurst Üniversitesi’nde özel eğitim alanında dikkat ve hafıza stratejileri konusunda yüksek lisansıma devam ettim. Akademik başarıyı yükseltme, öğrenme güçlükleri, dil öğrenme teknikleri, akademik risk grubu öğrenciler ve okuma / yazma stratejileri öğretimi alanlarına yöneldim.

Gazi Üniversitesinde TUBİTAK desteğiyle doktora tez çalışmamı akademik başarı ve akademik risk konusundaki çalışmamla tamamladım. 2004-2018 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında çeşitli kademelerde ve son olarak Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Projeler Daire Başkanlığında ve Eğitim Politikaları Daire Başkanlığında görev yaptım.

2018 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” adlı yüksek lisans derslerini yürüttüm. 2002-2019 yılları arasında çok sayıda uluslararası eğitim projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev yaptım. Aynı dönemde İngiltere, Belçika ve ABD’de alan incelemeleri ve misafir uzman olarak çalışmalarıma devam ettim. 2017 yılından itibaren öğrenme stratejileri alanındaki çalışmalarımı, Uluslararası Danışmanlık Mesleki Gelişim ve Özel Eğitim Araştırma Derneği Onursal Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürmekteyim.

2018 yılından itibaren Avrupa Birliği projeleri ile sentezlediğimiz müdahale ve akademik araştırma çalışmalarımızı, Uluslararası Danışmanlık Mesleki Gelişim ve Özel Eğitim Araştırma Derneği ve Dr. Ulviye Akın Akademi Araştırma ve Geliştirme Merkezi çalışmalarıyla da “Avrupa Başarı ve Öğrenme Çözümleri” kapsamında uluslararası boyuta taşıdım.

Akademik risk grupları, hafıza metotları ve dil öğretimi alanlarında makale, bildiri ve araştırma projelerim bulunmaktadır. Kurumsal akademik danışmanlık çalışmalarımla, MEB, UNICEF, Avrupa Birliği, birçok özel okul ve kuruluştan ödül aldık. Çalışmalarıma dil, dikkat, hafıza, disleksi, okuma ve matematik güçlendirme programları, özel yetenek, odaklanma, mantık ve muhakeme ve kalıcı öğrenme üzerinde yoğunlaşarak devam etmekteyim.

Diğer bir deyişle; etkili öğrenme üzerinde tüm akademik alanlarda çalışmalarım sürmektedir.

Amerika’nın en prestijli burs programı olan Fulbright ile üniversitede Türkoloji kürsüsünü kuran Ulviye Akın Türkçe dilinin öğretimi ile ilgili önemli çalışmalarda bulunmuştur.

Türkçe dilinin dünyadaki kritik diller arasında yer almasıyla ilgili uluslararası kuruluşlarda aktif rol almıştır.

“Ulviye Akın, eğitim alanında yaptığı yenilikçi çalışmalar ve okuma becerilerini geliştirmeye yönelik projeleri ile tanınan bir eğitimci doktor e yazardır. Onun çalışmaları, öğrencilere okuma sevgisi aşılamayı ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Ulviye Akın’ın inancı, okumanın bireylerin hayal gücünü ve eleştirel düşünme yeteneklerini artırdığıdır. Öğrencilere sunduğu rehberlik ve kaynaklar, onların eğitim hayatlarında başarıya ulaşmalarını sağlamaktadır. Bu bağlamda, okuma alışkanlığını teşvik eden programlar, bireylerin bilgiye erişimini kolaylaştırmakta ve onların akademik ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Ulviye Akın’ın metodolojisi, öğrencilere okuma sürecinde aktif katılım sağlamayı ve eleştirel düşünme becerilerini pekiştirmeyi amaçlar.”

Çalışmalarım


Mantık ve Muhakeme

Hafıza

Dil & Okuma

Disleksi

Matematik Güçlendirme

Odaklanma


© Dr.Ulviye Akın. All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.

Gönder
Merhaba 👋 Bilgi almak istiyorum.
Merhaba 👋
Bilgi almak istiyorum.