Skip to main content

Bireysel Akademik Başarı


Bireyi bütüncül bir şekilde gözlem ve değerlendirme yoluyla ihtiyaç duyduğu akademik alanların Akademik Performans Testi (APT) ile saptanmasına ve ihtiyaç duyduğu alanlarda başarılı olmasına destek sağlayacak akademik & dikkat & konsantrasyon & muhakeme becerilerini geliştirmeye yönelik programlarla desteklemektedir. Akademik Başarı içerisinde birçok farklı alanı barındırır. Bunlar; bireyin duygusal, sosyal, bilişsel, fiziksel gibi çeşitli alanlarda kat ettiği ilerlemelerin bireysel gelişimine de etki ederek bireyin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. Bireylerin akademik ve iş başarısında kilit rol oynayan motivasyon, sebat, çalışma ve organizasyon becerileri, sosyal ve motor becerilerin genel koordinasyonu gibi akademik başarıyı etkileyen temel akademik becerileri de içermektedir. Öğrenmeyi öğrenme’, ‘kalıcı ve etkili öğrenme’ sürecini öğrenmesidir. Günümüzde bireylere kazandırmak istediğimiz müfredatı öğretmekten çok kendisinin ‘öğrenmeyi öğrenme’ sidir.

Bireysel Akademik Başarı aslında en basit bir tanımlama ile “Başarı=Hedefine ulaşmaktır.” Akademik başarıda etkili programlarla bireylerin kendi potansiyelinin üst düzeyinde başarıya ulaşmasıdır. Akademik başarı derken bireyin potansiyelini en üst düzeyde ortaya koyması esas olandır. Diğer bir deyişle akademik başarı; bireyin öz kaynaklarını (dikkat, konsantrasyon vb.) verimli kullanması ve hedef sorumluluğu yerine getirmesidir.

Bireylerin akademik olarak iyileştirilmesi, geliştirilmesi

ve güçlendirilmesi kritiktir.  

Akademik başarının yanı sıra dikkati güçlü, konsantrasyonu yüksek ve akıl yürütme becerileri yetkin bireyler yetiştirmek önceliğimiz olmalıdır.

Hiç kimsenin hayatta geride kalmaması için…

Dr. Ulviye AKIN

Bilgi Talebi



© Dr.Ulviye Akın. All rights reserved.
Web Tasarım Bursa Web.

Gönder
Merhaba 👋 Bilgi almak istiyorum.
Merhaba 👋
Bilgi almak istiyorum.